cine challenge

 

Graag brengen we de filmwedstrijd CINE CHALLENGE GRONINGEN onder uw aandacht.
Stichting De Productie Groningen daagt alle creatieve geesten in het noorden uit om een korte speelfilm of animatie te maken. Student, amateur of professioneel, in je eentje of met het hele gezin, oud of jong, het kan allemaal! Ook willen we acteurs en actrices aansporen om zelf, of met een gezelschap, een film te realiseren. Tegenwoordig kan je ook een meesterwerkje met een smartphone maken dus laat niets je tegenhouden! Juist in tijden van beperking en lockdown willen wij iedereen uitdagen deze situatie als inspiratiebron te gebruiken.
De film of animatie moet onder andere voldoen aan het volgende:
Het is een Film Noir of bevat elementen uit dit genre.
De film moet minimaal 1 minuut en maximaal 10 minuten duren.
Je productie speelt zich af in Groningen.
De films moeten voor 2 april 2021 zijn ingeleverd. Begin mei zal er een evenement plaatsvinden waarbij de films gezamenlijk in première gaan en prijzen worden uitgereikt. Alle producties zullen worden beoordeeld door een toffe vakjury. De beste film wint een huurtegoed voor filmmateriaal van 500 euro. Daarnaast zal er ook een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt.
Meedoen? Meld je dan aan via info@deproductiegroningen.nl en lever je film in via een verborgen YouTube link of een Vimeo link met password. Voor meer informatie, uitleg over Film Noir en tips voor het maken van een korte film kun je kijken op https://www.deproductiegroningen.nl/portfolio_page/cine-challenge-groningen/ of ons een mail sturen.